Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 07/06/2017, 00:10   #1
CiRkin
Üye
CiRkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sohbet Forumları - EN Kaliteli Paylaşım Platformu!
Üye No: 555
Üyelik tarihi: May 2017
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 66
Konular: 61
Şube: İstanbul Avrupa Şubesi
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:  Eglenceli
Tuttuğu Takım:

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 150
Güç: 22 / 3044
Tecrübe: 2%

Teşekkürler: 2
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 7
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : CiRkin is on a distinguished road
Standart Arabaşı Çorbası Tarifi



Arabaşı Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım köy tavuğu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın ( İsteğinize göre)
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı un
Hamuru için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı
Hazırlanışı;

  1. İlk olarak tavuğu tencereye alıp,üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın.
  2. Haşladığınız tavuğu suyundan çıkartıp büyük parçalar halinde didikleyin.
  3. Suyunu süzüp, çorbada kullanmak üzere kenara alın.
  4. İkinci olarak arabaşı çorbasının hamurunu hazırlayın.
  5. Bunun için unu tencereye alın,üzerine 2,5 su bardağı soğuk suyu unun üzerine ekleyin ve hızlıca karıştırın ki un topaklanmasın.
  6. İçerisine bir miktar da tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.
  7. Un koyulaşıp hamur kıvamına gelene kadar çırparak karıştırmaya devam edin.
  8. Koyulaşan hamuru dilerseniz suyla ıslattığınız borcam kabına dilerseniz porsiyonluk silikon kaplara boşaltıp soğumaya bırakın.
  9. Çorba için büyükçe tencereye tereyağı alıp eritin, tane karabiberler ve salçaları ekleyip 3-5 dakika kavurun.
  10. 3 yemek kaşığı da tencereye alıp 2-3 dakika kavurun.
  11. Haşladığınız tavuğun suyundan tencereye ekleyip hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
  12. Ara ara tavuk suyundan koyarak karıştırmaya devam edin.
  13. Kalan tavuk suyunu da tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. Eğer tavuk suyu az gelirse, normal su ilave ederek kaynamaya bırakın.
  14. Bu aşamada dilerseniz tarçını ekleyin,tuzunu kontrol edip salçalarınız az tuzlu ise tuz ekleyip kaynatın.
  15. İyice kaynayıp hafiften koyulaşan çorbaya haşlayıp didiklediğiniz tavuk parçalarını ekleyip kaynatmaya devam edin.
  16. İyice kaynayan çorbayı servis tabaklarına alıp, hamurlarıyla ve bol pul biber ile birlikte servis yapın.

___________________________________________

Ya AŞK'sındır yada A/Şıkkı SevgiLi..
Kiminde Tek Doğru oLurSun ;
Kiminde TeRcih meselesi..!
CiRkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

CiRkin Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Arabaşı Çorbası Tarifi Çorbalar CiRkin 0 2680 07/06/2017 00:10
Bir şizofrenin gerçek hikayesi Yaşanmış Gerçek Hikayeler CiRkin 0 2548 06/06/2017 21:47
Havuçlu Kabak Salatası Tarifi Salatalar CiRkin 0 2277 06/06/2017 21:36
Sebzeli Pilav Tarifi Pilavlar CiRkin 0 2387 06/06/2017 21:07
Garnitürlü Gül Böreği Tarifi Börekler CiRkin 0 2038 06/06/2017 21:02