Sohbet Forumları

Sohbet Forumları (http://www.sohbetforumlari.com/)
-   Kekler, Kurabiyeler, Biskuviler (http://www.sohbetforumlari.com/287-kekler-kurabiyeler-biskuviler/)
-   -   Tırtıl Kurabiye Tarifi (http://www.sohbetforumlari.com/287-kekler-kurabiyeler-biskuviler/272-tirtil-kurabiye-tarifi.html)

CiRkin 06/06/2017 20:46

Tırtıl Kurabiye Tarifi
 
http://muhtesemyemektarifleri.com/wp...ng&w=646&h=323

Tırtıl Kurabiye Tarifi’nin Malzemeleri:
250 gr Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım çay bardağı sıvıyağ ( ben katmadım )
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta ( ben 1 tane kullandım )
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı + 1/5 su bardağı)
Tırtıl Kurabiye Tarifi ve Yapılışı:
Malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamda ancak ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturun, hamurunuz ele yapışıyorsa un katmaya devam edin. Daha sonra tırtıl kurabiye hunisiyle, kalıbı ile kurabiyelerinizi şekillendirin. Bir önceki çektiğim Videoda kurabiyenin yapımını görebilirsiniz. Yaklaşık 160-170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. 12 dakika da pişiyor başında bekleyin lütfen. Kurabiye pişirmek başında beklemek demek çok çabuk yanıyor.! Üzerinin süslemesini arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz..
Ben 80 grlık 1 er paket çikolata aldım birisi sütlü diğeri çikolatalı benmari usulü ayrı ayrı eritip kurabiyelerin birleşme uçlarını çikolataya batırıp istediğiniz arzu ettiğiniz, soslara Hindistan cevizi, fıstık, ceviz ile süsleyip servis ediyoruz. Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi oldu.
Mutfağa yeni girenler için birkaç püf noktası.
Not :
1 – Tüm malzememiz oda ısısında olacak.
2- Kurabiyemizi yaparken fırını ısıtıyoruz,
3- kurabiyeler tepside bekletilmez, yağı süzülmeye başlar.
4- Yağı 2 saatten fazla oda ısısında bekletmiyoruz tadı değişiyor, suyunu tekrar salıyor.
Kolay gelsin afiyet olsun herkese..


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1