Go Back   Sohbet Forumları > SohbetForumlari.Com ~Yaşamın İçinden~ > Yemek tarifleri > Kekler, Kurabiyeler, Biskuviler
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tırtıl Kurabiye Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1769

Kullanıcı Tag Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 06/06/2017, 20:46   #1
Üye
CiRkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sohbet Forumları - EN Kaliteli Paylaşım Platformu!
Üye No: 555
Üyelik tarihi: May 2017
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 66
Konular: 61
Şube: İstanbul Avrupa Şubesi
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:  Eglenceli
Tuttuğu Takım:

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 150
Güç: 22 / 3035
Tecrübe: 2%

Teşekkürler: 2
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 7
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : CiRkin is on a distinguished road
Standart Tırtıl Kurabiye Tarifi



Tırtıl Kurabiye Tarifi’nin Malzemeleri:
250 gr Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım çay bardağı sıvıyağ ( ben katmadım )
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta ( ben 1 tane kullandım )
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı + 1/5 su bardağı)
Tırtıl Kurabiye Tarifi ve Yapılışı:
Malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamda ancak ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturun, hamurunuz ele yapışıyorsa un katmaya devam edin. Daha sonra tırtıl kurabiye hunisiyle, kalıbı ile kurabiyelerinizi şekillendirin. Bir önceki çektiğim Videoda kurabiyenin yapımını görebilirsiniz. Yaklaşık 160-170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. 12 dakika da pişiyor başında bekleyin lütfen. Kurabiye pişirmek başında beklemek demek çok çabuk yanıyor.! Üzerinin süslemesini arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz..
Ben 80 grlık 1 er paket çikolata aldım birisi sütlü diğeri çikolatalı benmari usulü ayrı ayrı eritip kurabiyelerin birleşme uçlarını çikolataya batırıp istediğiniz arzu ettiğiniz, soslara Hindistan cevizi, fıstık, ceviz ile süsleyip servis ediyoruz. Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi oldu.
Mutfağa yeni girenler için birkaç püf noktası.
Not :
1 – Tüm malzememiz oda ısısında olacak.
2- Kurabiyemizi yaparken fırını ısıtıyoruz,
3- kurabiyeler tepside bekletilmez, yağı süzülmeye başlar.
4- Yağı 2 saatten fazla oda ısısında bekletmiyoruz tadı değişiyor, suyunu tekrar salıyor.
Kolay gelsin afiyet olsun herkese..

___________________________________________

Ya AŞK'sındır yada A/Şıkkı SevgiLi..
Kiminde Tek Doğru oLurSun ;
Kiminde TeRcih meselesi..!
CiRkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

CiRkin Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Arabaşı Çorbası Tarifi Çorbalar CiRkin 0 2680 07/06/2017 00:10
Bir şizofrenin gerçek hikayesi Yaşanmış Gerçek Hikayeler CiRkin 0 2548 06/06/2017 21:47
Havuçlu Kabak Salatası Tarifi Salatalar CiRkin 0 2277 06/06/2017 21:36
Sebzeli Pilav Tarifi Pilavlar CiRkin 0 2387 06/06/2017 21:07
Garnitürlü Gül Böreği Tarifi Börekler CiRkin 0 2038 06/06/2017 21:02

Yeni Konu aç Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
İletişim - Arşiv - Kontrol Paneli