Go Back   Sohbet Forumları > SohbetForumlari.Com ~Yaşamın İçinden~ > Yemek tarifleri > Kekler, Kurabiyeler, Biskuviler
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Haşhaşlı ve Limonlu Kek
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2754

Kullanıcı Tag Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01/08/2017, 22:30   #1
Moderator
Dunya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sohbet Forumları - EN Kaliteli Paylaşım Platformu!
Üye No: 553
Üyelik tarihi: May 2017
Üye Grubu: Moderatör
Mesajlar: 72
Konular: 56
Şube: İstanbul Avrupa Şubesi
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:  Sersem
Tuttuğu Takım:

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 160
Güç: 24 / 3479
Tecrübe: 40%

Teşekkürler: 12
8 Mesajına 10 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Dunya is on a distinguished road
Thumbs up Haşhaşlı ve Limonlu Kek

Haşhaşlı ve limonlu kek tarifi

Malzemeler:
80 g tereyağı
235 g toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
15 g haşhaş
160 ml süt
230 g un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
3 yumurta beyazı
Karamelize limon dilimleri için
1 limon
4 yemek kaşığı esmer toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
Üzeri için
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, haşhaş ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir karıştırma kabında un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Yumurta beyazlarını ayrı bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpın. Diğer karışıma ekleyerek harcı söndürmeden bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı yağladığınız baton bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Üzeri için limonları ince dilimleyip yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine toz şeker serpip şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Limon dilimlerini çıkarıp ılık suyu ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun ve şerbeti kekin üzerine gezdirin. Pudra şekeri serpip limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

___________________________________________

Ben Senin Yalnız Kalışlarında Tek Adresin Olamam..!
Dunya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Dunya Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Sohbet makalelerı Duyurular Dunya 0 5037 10/10/2017 22:03
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Türkiye’nin En... Üniversiteler Dunya 0 3709 08/09/2017 16:09
Besinler nasil tuketilmeli? Diğer Tarifler Dunya 0 2643 01/08/2017 23:07
A ile baslayan tabirler A Dunya 0 6211 01/08/2017 22:56
Güneşsiz Bronzlaşma Cilt Bakımı Dunya 0 2940 01/08/2017 22:48

 

Etiketler
hashasli kek, kek, limonlu kek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
İletişim - Arşiv - Kontrol Paneli