Sohbet Forumları

Sohbet Forumları (http://www.sohbetforumlari.com/index.php)
-   Diyet Tarifler (http://www.sohbetforumlari.com/forumdisplay.php?f=286)
-   -   Kestaneli Hindi Kızartması (http://www.sohbetforumlari.com/showthread.php?t=9)

iM_MoRTaL 26/05/2017 02:46

Kestaneli Hindi Kızartması
 
Malzeme:


3 su bardağı tereyağı
2 adet büyükçe soğan
15 tane havuç
2 kilo kereviz
1 kilo pirinç
Yarım fincan sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 bütün hindi (Yaklaşık 6 kilo)
2 kilo kestane
Tuz, karabiber


Hazırlık


İyice temizlediğiniz hindiyi sıvı yağla tamamen yağlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp fırın tepsinine yerleştirin. Fırınınızı önceden 200 derecede (sıcak ısı) ısıtın ve hindiyi sıcak fırınınıza koyun. 15 dakika kadar sonra hindinizin dışı kızarmaya başlar. Bunu saptadığınızda fırının ısısını 140 dereceye (hafif ısı) düşürün. Hindi, arada bir tepsiye akan yağıyla ıslatılarak nemlendirilerek üç saat kadar kızartılır. Pişmesine 30-40 dakika kala, hindinin üzerine ve etrafına soğan, havuç ve kereviz parçaları serpiştirildikten sonra dört-beş su bardağı su ilave edilir. Hindi piştikten sonra, tepsiden alınır. Tepside kalan yağlı su süzülüp yağı atılır. Bu sıvı, hindi servis edilirken sos olarak kullanılır.


Ya Kestaneler?


Bir bıçakla, kestanelerin etrafı dolanarak çizilir. Kızgın bol yağa bir dakika batırıldıktan sonra iyice süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Kabukları soyulup bir tencereye konur. Bu sırada başka bir tencerede şeker kavrulup karamela yapılır. Karamela oluşurken, içine üç bardak sıcak su ilave edilir ve karıştırılıp iki dakika kaynatılır. Elde edilen kıvamlı sayılabilecek şerbet kestanelerin üzerine dökülüp bir taşım kaynatılır. Daha sonra kestaneler yumuşayana kadar kısık ateşte ve kapağı örtülü olarak 20-25 dakika pişirilir.


Sebzeler gösteriş demektir


Kereviz derince soyun. Başparmak kalınlığında dilimlere ayırıp ve köşelerini yontarak düzeltin. Havuçları da soyun ve kereviz parçalarının büyüklüğüne benzeterek doğrayıp şekillendirin. Kerevizi ve havucu ayrı ayrı kaplarda haşlayın; çünkü pişme süreleri farklıdır. Şekillendirirken feda ettiğiniz havuç ve kereviz artıklarını fırında pişmekte olan hindiye katarak değerlendirin.


Pilav


Bir kg pirinç, 120 gr. tereyağı, kafi derecede tuz ve biraz suyla bilinen bir yöntemle sade pilav pişirin.


Ve nihayet servis:


Hindiyi parçalayıp kemiklerini alın. Bütün parça olarak çıkan kısımları düzgün görünmesi amacıyla dilimleyebilirsiniz. Servis tabağının ortasına pilavı koyun. Üzerine hindinin küçük parçalarını, en üste de düzgün dilimlenmiş parçaları yerleştirin. Etrafına kestane, havuç ve kerevizleri zevkinize göre yerleştirin. İhtiyaç varsa, sos olarak ayırdığınız sıcak sıvıyı hindinin üzerine biraz gezdirilip sıcak olarak servis yapın. Bu yemekte pişme süresi, hindinin kalitesi ve ağırlığına göre değişebilir. Fırının ısısını hafif tutarak hindiyi kurutmadan ve yakmadan pişirmelidir. Hindi baştan, çok kızgın fırına verilip biraz kızartıldıktan sonra fırının ısısı kısılmalıdır. Havuçla kerevize biraz tereyağı katılabilir. Hindinin bütün etleri, istenilen büyüklükte parçalandıktan sonra but ve göğüs etleri karıştırılarak da servis edilebilir.


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1