Sohbet Forumları

Sohbet Forumları (http://www.sohbetforumlari.com/)
-   Çorbalar (http://www.sohbetforumlari.com/277-corbalar/)
-   -   Arabaşı Çorbası Tarifi (http://www.sohbetforumlari.com/277-corbalar/281-arabasi-corbasi-tarifi.html)

CiRkin 07/06/2017 00:10

Arabaşı Çorbası Tarifi
 
http://umutsepetim.com/wp-content/up...1/DSC_1074.jpg

Arabaşı Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım köy tavuğu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın ( İsteğinize göre)
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı un
Hamuru için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı
Hazırlanışı;

  1. İlk olarak tavuğu tencereye alıp,üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın.
  2. Haşladığınız tavuğu suyundan çıkartıp büyük parçalar halinde didikleyin.
  3. Suyunu süzüp, çorbada kullanmak üzere kenara alın.
  4. İkinci olarak arabaşı çorbasının hamurunu hazırlayın.
  5. Bunun için unu tencereye alın,üzerine 2,5 su bardağı soğuk suyu unun üzerine ekleyin ve hızlıca karıştırın ki un topaklanmasın.
  6. İçerisine bir miktar da tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.
  7. Un koyulaşıp hamur kıvamına gelene kadar çırparak karıştırmaya devam edin.
  8. Koyulaşan hamuru dilerseniz suyla ıslattığınız borcam kabına dilerseniz porsiyonluk silikon kaplara boşaltıp soğumaya bırakın.
  9. Çorba için büyükçe tencereye tereyağı alıp eritin, tane karabiberler ve salçaları ekleyip 3-5 dakika kavurun.
  10. 3 yemek kaşığı da tencereye alıp 2-3 dakika kavurun.
  11. Haşladığınız tavuğun suyundan tencereye ekleyip hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
  12. Ara ara tavuk suyundan koyarak karıştırmaya devam edin.
  13. Kalan tavuk suyunu da tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. Eğer tavuk suyu az gelirse, normal su ilave ederek kaynamaya bırakın.
  14. Bu aşamada dilerseniz tarçını ekleyin,tuzunu kontrol edip salçalarınız az tuzlu ise tuz ekleyip kaynatın.
  15. İyice kaynayıp hafiften koyulaşan çorbaya haşlayıp didiklediğiniz tavuk parçalarını ekleyip kaynatmaya devam edin.
  16. İyice kaynayan çorbayı servis tabaklarına alıp, hamurlarıyla ve bol pul biber ile birlikte servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1