Haşhaşlı ve Limonlu Kek - Sohbet Forumları
Sohbet Forumları

sohbet

Go Back   Sohbet Forumları > SohbetForumlari.Com ~Yaşamın İçinden~ > Yemek tarifleri > Kekler, Kurabiyeler, Biskuviler

mirc



Kullanıcı Tag Listesi


Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi
Haşhaşlı ve Limonlu Kek
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler
 
Görüntüleme
19
Önceki Konu
önceki Konu

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-01-2017, 10:30 PM   #1
Moderator
Dunya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sohbet Forumları - EN Kaliteli Paylaşım Platformu!
Üye No: 553
Üyelik tarihi: May 2017
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 68
Konular: 54
Şube: İstanbul Avrupa Şubesi
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:  Sersem
Tuttuğu Takım:

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 15 / 153
Güç: 22 / 103
Tecrübe: 15%

Teşekkürler: 12
8 Mesajına 8 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Dunya is on a distinguished road
Thumbs up Haşhaşlı ve Limonlu Kek

Haşhaşlı ve limonlu kek tarifi

Malzemeler:
80 g tereyağı
235 g toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
15 g haşhaş
160 ml süt
230 g un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
3 yumurta beyazı
Karamelize limon dilimleri için
1 limon
4 yemek kaşığı esmer toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
Üzeri için
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, haşhaş ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir karıştırma kabında un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Yumurta beyazlarını ayrı bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpın. Diğer karışıma ekleyerek harcı söndürmeden bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı yağladığınız baton bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Üzeri için limonları ince dilimleyip yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine toz şeker serpip şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Limon dilimlerini çıkarıp ılık suyu ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun ve şerbeti kekin üzerine gezdirin. Pudra şekeri serpip limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

___________________________________________

Ben Senin Yalnız Kalışlarında Tek Adresin Olamam..!
Dunya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Dunya Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Besinler nasil tuketilmeli? Diğer Tarifler Dunya 0 55 08-01-2017 11:07 PM
A ile baslayan tabirler A Dunya 0 26 08-01-2017 10:56 PM
Güneşsiz Bronzlaşma Cilt Bakımı Dunya 0 24 08-01-2017 10:48 PM
Saclarda Kepek Tedavisi Saç Bakımı Dunya 0 19 08-01-2017 10:43 PM
Bademli Hurma Tatlisi Tatlılar Dunya 0 21 08-01-2017 10:34 PM

Cevapla

Etiketler
hashasli kek, kek, limonlu kek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

(View-All Konu Okunma Sayisi : 1
Dunya
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:49 AM.

Forum Yasal Uyarı

Kuruluş : 2017
2017 - "Sohbet Forumları" her hakkı saklıdır.
Sohbet Forumları - KelebekFinal.NET iştirakidir.
Site Sahibi, by CiN
Sohbet Forumları, en iyi Mozilla Firefox ile dolaşılır.
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan sohbet forumları Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. sohbet forumları hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde sohbet forumları yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1